Wilt u meer weten over uw familiegeschiedenis? Dan zijn er tal van mogelijkheden om onderzoek te doen. Belangstellenden voor genealogisch onderzoek (=stamboomonderzoek) kunnen bijvoorbeeld terecht bij Burgerzaken van de Gemeente Huizen. Kijk hier voor meer informatie.


Daarnaast zijn er tal van websites met informatie over stambomen, zoals Genealogie Online, Genealogie Huizen, Gooi en Vecht Historisch, HCC Genealogie en Geneanet.

De Historische Kring Huizen heeft op het gebied van stamboomonderzoek en onderzoek naar Huizer geslachtsnamen een aanzienlijke collectie opgebouwd. U kunt bij ons terecht voor foto’s, geboortekaarten, doop-, huwelijks- en overlijdensadvertenties, rouwkaarten, belijdenissen, diploma’s, gerechtelijke akten, enz.

Kortom, als u bezig bent uw familiegeschiedenis in kaart te brengen, dan kan ons archief aanvullende informatie bevatten.

Wilt u meer weten over dit onderwerp, neemt u dan contact op met Sandra Scholtz-Bunschoten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bezoek het archiefteam in het Schoutenhuis op de Achterbaan 82 (toegang via zij-ingang).

Het archief is open op maandag van 9:30 tot 14:30 uur en op dinsdag op afspraak van 9.30 tot 11.30 uur.